30.8.2013.Θερμή υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Σητείας

30/08/2013 12:16  -  597 αναγνώσεις

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι αρχές, οι φορείς αλλά και οι κάτοικοι της πόλης στους επιβάτες και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου "ORIENT QUEEN" που κατέπλευσε χθες στο λιμάνι της Σητείας. Το κρουαζιερόπλοιο το οποίο μετέφερε 912 επιβάτες από την Κύπρο και 312 άτομα πλήρωμα έφθασε στο λιμάνι στις 6 το πρωί και αναχώρησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με προορισμό τη Λεμεσό. Κατά την παραμονή τους στη Σητεία οι επιβάτες του είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη και να ξεναγηθούν σε αξιοθέτα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμος Σητείας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, διοργάνωσε υποδοχή για τους επιβάτες και τα μέλη του  πληρωματος στην προβλήτα του λιμανιού, η οποία περιελάμβανε καλοσώρισμα με παραδοσιακά γλυκά και ποτά της Σητείας, παραδοσιακά τραγούδια από ντόπιους μουσικούς, αλλά κα τοπικούς χορούς από τη χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης δήλωσε σχετικά: "ο τομέας της κρουαζιέρας είναι συνεχώς αναπτυσσόμενος και ο Δήμος Σητείας με στοχευμένες δράσεις προσπαθεί, ώστε να καθιερωθεί η Σητεία ως σημαντικός σταθμός  προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των λιμενικών υποδομών, τήρηση όλων των διεθνών κανόνων ασφαλείας, ενέργειες προώθησης και προβολής του Δήμου μας και συνεχή επαφή με τις εταιρείες πρακτόρευσης, προκειμένου να εντάξουν στον προγραμματισμό των προσεγγίσεων των κρουαζιερόπλοιων και το λιμάνι της Σητείας.