10-11-2011. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΌΡΗ ΙΤΑΝΟΥ ΚΡΗΤΗΣ-ΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

10/11/2011 10:55  -  976 αναγνώσεις
Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ)
Α. Παπανδρέου 6 Σητεία 72300
Τηλ:28430 23775 fax:28430 22681 email depotas@otenet.gr 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη  9 Νοεμβρίου έλαβαν τέλος οι τετραήμερες εργασίες της πρώτης συνάντησης των εταίρων για το έργο ΄΄Γεωτουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη  Όρη Ιτάνου Κρήτης-Όρος Τρόοδος Κύπρου΄΄, το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Διασυνοριακή Συνεργασία Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013».

Στην πρώτη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα διαδικαστικά θέματα που απασχολούν τους εταίρους του έργου, καθώς και όλες οι λεπτομέρειες και οι δράσεις που θα ακολουθηθούν έτσι ώστε όλοι οι εταίροι να παραδώσουν το έργο που ο καθένας έχει αναλάβει, μέσα στα χρονοδιαγράμματα του προγράμματος, δηλαδή μέχρι το Μάιο του 2013.

Επίσης δόθηκε η ευκαιρία στους εταίρους και κυρίως τους φίλους από την Κύπρο, να   επισκεφτούν τον ορεινό όγκο της Σητείας και τα σημεία γεωλογικού και οικολογικού ενδιαφέροντος της περιοχής υλοποίησης του έργου. Με την επίσκεψη μας στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη και την ενημέρωση που είχαμε, από τον υπεύθυνο του Γεωπάρκου και εταίρο μας  καθηγητή κ. Φασουλά, έγινε κατανοητός ο ρόλος που μπορεί να παίξει το Γεωπάρκο στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και στην προστασία του περιβάλλοντος. Εξάλλου ο βασικός στόχος του έργου είναι, οι δύο περιοχές Σητείας και Κύπρου, με την ολοκλήρωση του έργου να υποβάλουν αίτημα ένταξής τους στο Δίκτυο των  Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων.    

Με τις συναντήσεις τόσο με τον Δήμαρχο Σητείας και τους προέδρους των τοπικών δημοτικών κοινοτήτων Ζάκρου και Καρυδίου, όσο και με την ανοικτή ενημερωτική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Σητεία, μπόρεσαν όλοι οι εταίροι να αναλύσουν τις δράσεις και τους σκοπούς του έργου που θα υλοποιήσουν στις περιοχές τους και να γίνει εποικοδομητική ανταλλαγή  απόψεων και σκέψεων για το πώς θα λειτουργήσουν όλα όσα προβλέπονται, στην κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης των περιοχών της ορεινής Σητείας και του όρους Τροόδου στην  Κύπρο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Σητείας, κ. Πατεράκη, τον αντιδήμαρχο κ. Χατζηνάκη, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Καρυδίου κ. Μοσχάκη και Ζάκρου κ. Κεκερίδη, τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Φουντοραδάκη, καθώς και τον πολιτιστικό σύλλογο Καρυδίου, την Αναπτυξιακή και τον Δήμαρχο Ανωγείων για τη φιλοξενία τους, αλλά και όλους, όσοι συνέβαλαν και βοήθησαν με κάθε τρόπο για την επιτυχή ολοκλήρωση της εναρκτήριας συνάντησης του έργου.

Όλες οι εισηγήσεις της ενημερωτικής συνάντησης θα αναρτηθούν προσεχώς στην ιστοσελίδα του Δήμου Σητείας.

Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ)

                  image            image