12-11.2012.Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εταίρων για το έργο"Γεωτουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη Όρη Ιτάνου Κρήτης-Όρος Τρόοδος Κύπρου".

12/11/2012 10:57  -  836 αναγνώσεις

               

Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ)

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σητεία 12-11-2012

Στις 6 έως 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ενδιάμεση συνάντηση των εταίρων για το έργο ΄΄Γεωτουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη  Όρη Ιτάνου Κρήτης-Όρος Τρόοδος Κύπρου΄΄, το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Διασυνοριακή Συνεργασία Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, ο Πρόεδρος Τοπικού συμβουλίου Καρυδίου Βαγγέλης Μοσχάκης και ο υπεύθυνος του έργου  Βαγγέλης Περάκης.   

Η ενδιάμεση συνάντηση των εταίρων του Έργου ΓΕΩΤΟΠΙΑ ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα: τόσο στο οργανωτικό (παρακολούθηση εξέλιξης του έργου, προβλέψεις, κοινά προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης κ.ά.), όσο και στο ουσιαστικό που έχει να κάνει με την εφαρμογή των όσων σχεδιάζονται και την υλοποίηση δράσεων μεμονωμένων και από κοινού στο μέλλον, προκειμένου να οδηγηθούμε, και οι δύο πλευρές, προς την ένταξη των περιοχών στο δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων.

Γενικό συμπέρασμα της συνάντησης ήταν ότι το έργο ΓΕΩ.ΤΟΠΙ.Α., από πλευράς φυσικού αντικειμένου, πάει πάρα πολύ καλά, μιας και όλα τα επιμέρους παραδοτέα προχωρούν κανονικά, όπως είχαν αρχικά σχεδιαστεί και με μικρές, σχετικά, αποκλίσεις από τα χρονοδιαγράμματα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους, τους Προέδρους και τους κατοίκους της περιοχής για τη θαυμάσια φιλοξενία τους, αλλά και όλους τους εταίρους του έργου για τη συνεργασία και τα ουσιαστικά αποτελέσματα που έχουμε μέχρι σήμερα, στην προσπάθεια μας για ένταξη της Σητείας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων.

     * Σημ. Όλες οι εισηγήσεις και τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης συνάντησης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος : www.sitia-geopark.gr