Προκήρυξη αγώνα Πρώτο "Sitia Geopark Trail" Αγώνες ορεινού τρεξίματος, ανωμάλου δρόμου και πεζοπορίας

06/09/2017 09:28  -  1 αναγνώσεις
Running Crete

ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1ου "Sitia Geopark Trail" 24 χιλ.: Πλατεία Ζήρου.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 6 χιλ.: ΚΑΤΩ ΖΑΚΡΟΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:  Πλατεία Ζάκρου

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

09:00 - ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ "Sitia Geopark Trail"

10:30 - ΑΓΩΝΑΣ 6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ 

09:00 - ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Αρχαιολογικός χώρος Κάτω  Ζάκρου

ΔΙΑΔΡΟΜΗ  1ου "Sitia Geopark Trail" Πλατεία Ζήρου - Κάνεβα - Ζάκαθος - Σίτανος - Σκαλιά -  Μαύρος Κάμπος - Ζάκρος - Φαράγγι νεκρών - Αρχαιολογικός χώρος Κάτω Ζάκρου.

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Στο μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 7 σταθμοί εφοδιασμού με νερό

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΣ: Γύρος Κάτω Ζάκρου

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Στο μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν  3 σταθμοί εφοδιασμού με νερό.

Στον τερματισμό κάθε αγώνα θα υπάρχουν νερά, χυμοί και μικρός μπουφές για όλους τους συμμετέχοντες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Η συμμετοχή των αθλητών είναι δωρεάν

ΠΑΡΟΧΕΣ:

• Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα συμμετοχής των αγώνων.

• Οι συμμετέχοντες στο δόμο των 24 χιλιομέτρων, θα εφοδιαστούν από τους διοργανωτές με ηλεκτρονικό τσιπ για την καταμέτρηση του χρόνου τους.

• Τροφοδοσία με νερά και χυμούς κατά την διαδρομή.

• Αθλοθετήσεις με κύπελλα και μετάλλια για τους τρείς πρώτους κάθε κατηγορίας, καθώς και αναμνηστικών δώρων του Γεωπάρκου σε όλους τους συμμετέχοντες.

• Υγειονομική κάλυψη αγώνα

ΔΙΑΜΟΝΗ:

Όσοι αθλητές θα συμμετέχουν στους αγώνες και είναι από μακρινούς προορισμούς, ο σύλλογος ξενοδόχων Σητείας και Παλαίκαστρου - Ζάκρου θα προσφέρουν ειδικές τιμές σε όσους επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στην Σητεία και στην γύρο περιοχή.     

Οι αθλητές και οι συμμετέχοντες στον αγώνα του 1ου  "Sitia Geopark Trail" 24 χιλ, είναι καλό να διανυκτερεύσουν στην πόλη της Σητείας για την καλύτερη οργάνωση της μετακίνησης τους προς την αφετηρία του αγώνα στην Ζήρο. Σε περίπτωση που επιλέξουν άλλο σημείο διανυκτέρευσης θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους την μετάβαση στην αφετηρία εκκίνησης του αγώνα .

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής και για τις δύο διαδρομές, όπως και για την πεζοπορεία,γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 15.00 της Παρασκευής 13/10/2017, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Γεωπάρκου Σητείας www.Sitia-geopark.gr   καθώς και στην ιστοσελίδα www.runningcrete.gr.  Επίσης και τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 28430 23775. Μετά το πέρας αυτής της προθεσμίας δηλώσεις θα μπορούν να γίνουν με φυσική παρουσία το Σαββάτο 14/10 στo γραφείο πληροφόρησης του Γεωπάρκου στην πόλη της Σητείας  12:00-19.00, χωρίς όμως υποχρέωση της διοργάνωσης να προμηθεύσει ηλεκτρονικό τσιπ χρονομέτρησης.

 ΜΟΝΟ για την διαδρομή του ανωμάλου δρόμου μπορούν να γίνονται δεκτές συμμετοχές και την Κυριακή 15/10 έως τις 9:30 το πρωί στην Γραμματεία των αγώνων, στην Κάτω Ζάκρο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Για την ομαδική συμμετοχή σχολείου πρέπει ένας αρμόδιος εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας να καταθέσει μέχρι την Παρασκευή 13/10 στο email του Γεωπάρκου Σητείας  depodas@otenet.gr  και στο perakisv@sitia.gr μια λίστα με τα ονόματα και την τάξη που πηγαίνει ο κάθε μαθητής – μαθήτρια συμμετέχων. Η ομαδικές σχολικές συμμετοχές θα παραλάβουν τιμητικό δίπλωμα προς την σχολική μονάδα, η οποία θα εντάσσεται αυτόματα στο δίκτυο σχολειών της διοργάνωσης «Τρέχω στο 1ο "Sitia Geopark Trail"». ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμμετοχή κάθε παιδιού γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα του και με μια υπεύθυνη δήλωση που θα δοθεί στο σχολείο και θα παραμείνει εκεί έως το πέρας της διοργάνωσης. Στην δήλωση να αναγράφεται ότι επιτρέπεται στο παιδί η συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ για το "Sitia Geopark Trail" 24 χιλ.  από Σητεία για Ζήρο και επιστροφή από Κάτω Ζάκρο για Σητεία: Η μεταφορά θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ από το σταθμό ΚΤΕΛ της Σητείας στις 07:30 π.μ. Τα προσωπικά είδη των αθλητών θα μεταφερθούν στον τερματισμό (κάτω Ζάκρο) με ευθύνη των διοργανωτών.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-  ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ: Η παραλαβή των όλων των συμμετοχών θα γίνει το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο γραφείο πληροφόρησης του Γεωπάρκου Σητείας από  12:00 - 19:00

Στο τέλος των εκδηλώσεων, θα ακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα με την συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

-          Λεωνίδας Τερζής, Πρόεδρος ΔΟΚΑΣ

-          Βαγγέλης Περάκης, συντονιστής Γεωπάρκου Σητείας

-          Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Σητείας

-          ΕΔΕΑΚ

-          Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Εθελοντών Διασωστών Σαμαρειτών, τοπικό τμήμα Σητείας

-          Πυροσβεστική υπηρεσία  

-          Running crete

-          Ποτιστικοί Σύλλογοι Ζάκρου, Σιτάνου,  Ζήρου

Οι αγώνες γίνονται με την στήριξη της περιφέρειας Κρήτης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Λεωνίδας Τερζής,  πρόεδρος ΔΟΚΑΣ Αντιδήμαρχος Σητείας 6973336882 

                               Γραμματεία ΔΟΚΑΣ : 28430 23775

                                  Βαγγέλης Περάκης, Συντονιστής Γεωπάρκου Σητείας 6973211051 

 

Βίντεο του αγώνα