Επαφές Δημάρχου Σητείας κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συνεδρίου Κρήτης.

27/09/2017 13:40  -  1 αναγνώσεις

Στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συνεδρίου Κρήτης ο Δήμαρχος Σητείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς Υπουργούς γύρω από θέματα που αφορούν την περιοχή του Δήμου Σητείας.

Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε ο Δήμαρχος Σητείας ήταν και ο πολύπαθος ΒΟΑΚ, ζητώντας να προχωρήσει η μελέτη του στρατηγικού σχεδιασμού για τη δημιουργία του νέου βόρειου οδικού άξονα Κρήτης, που θα διατρέχει όλο το βόρειο τμήμα του νησιού από Καστέλι έως Σητεία. Τόνισε παράλληλα την ανάγκη να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση των μελετών των τμημάτων του ΒΟΑΚ που αφορά στο νομό Λασιθίου, ενώ ευχαρίστησε όλους, όσοι μετείχαν στην κινητοποίηση για το θέμα αυτό.

Πέραν του ΒΟΑΚ ο Δήμαρχος έθεσε και το θέμα του αεροδρομίου της Σητείας, τονίζοντας ότι πρέπει να «κεφαλαιοποιηθούν» τα οφέλη της τρέχουσας περιόδου από την αύξηση της επιβατικής κίνησης και να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος, προσδοκώντας καλύτερες μέρες.

Σε ότι αφορά τα απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά έργα, τόνισε ότι ο Δήμος Σητείας ως ξηροθερμικός δήμος διατρέχει τον κίνδυνο ερημοποίησης και ως εκ τούτου πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες για τις Λιθίνες και την περιοχή των Χοχλακιών, ενώ χαρακτήρισε θετικότατη εξέλιξη την έκτακτη χρηματοδότηση της ΔΕΥΑ Σητείας με το ποσό των 290.000 Ευρώ για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων λόγω λειψυδρίας.

Επίσης ο Δήμαρχος Σητείας κατέθεσε πρόταση στον Υπουργό Παιδείας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Καινοτομίας & Έρευνας για τη δημιουργία στη Σητεία Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα του Γεωπάρκου και του ΤΕΙ που υπάρχουν στην πόλη μας.

Τέλος ο Υφυπουργός Αθλητισμού & Πολιτισμού κάνοντας δεκτό το αίτημα του Δήμου για την ανάγκη υλοποίησης έργων αθλητικών υποδομών, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση 300.000 Ευρώ για την ολοκλήρωση του σταδίου της Σητείας, ενώ κατά τη συνάντηση του Δημάρχου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας επιβεβαιώθηκε η βούληση για την υλοποίηση του πολυδύναμου ιατρείου στον Μακρύ Γιαλό και αναφέρθηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια στελέχωσης του ΕΚΑΒ Σητείας μέσω μετατάξεων.