Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τουριστικής προβολής της επαρχίας Σητείας.

14/10/2015 10:10  -  1814 αναγνώσεις

Με ενθουσιασμό έγιναν δεκτά από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, εκπροσώπους συλλογικών φορέων και το κοινό,  τα δύο βίντεο και το τηλεοπτικό σπότ  τουριστικής προβολής της Επαρχίας Σητείας, που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.

Τα βίντεο και το τηλεοπτικό σπότ είναι παραγωγή του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ, σε συνεργασία με την εταιρεία INDIGO VIEW PRODUCTIONS Ε.Π.Ε. και την καλλιτεχνική εποπτεία του γνωστού Κρητικού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη και αποτελούν μέρος των δράσεων τουριστικής προβολής της Επαρχίας Σητείας με τίτλο: «Sitia, discover the authentic Crete».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας  και ο Δήμος Σητείας.

 Παρευρέθησαν μερικοί από τους πιο αναγνωρίσιμους travel bloggers της Ελλάδας, δημοσιογράφος Αθηναϊκού έντυπου και ηλεκτρονικού μέσου αλλά και  δημοσιογράφοι των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Παρευρέθησαν επίσης ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, και ο εκπρόσωπος της εταιρείας INDIGO VIEW PRODUCTIONS Ε.Π.Ε. και στενός συνεργάτης του σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη,  Δημήτρης Ξενάκης.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Σητείας, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης για τη χρηματοδότηση της παραγωγής του υλικού προβολής από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Κρήτη-Πράσινη Ανάπτυξη και τόνισε τη σημασία των παραπάνω μέσων για την τουριστική προβολή της Επαρχίας, τους τρόπους αξιοποίησης τους και ανέφερε ότι εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής της Επαρχίας Σητείας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, δήλωσε ενθουσιασμένη από την υψηλή ποιότητα των βίντεο, και τόνισε ιδιαίτερα τις προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης για την τουριστική προβολή του νησιού συνολικά.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας INDIGO VIEW PRODUCTIONS Ε.Π.Ε. έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ομορφιές της Σητείας και εξήγησε λεπτομερώς την ιδέα, τον τρόπο δουλειάς, και το σενάριο κάθε βίντεο, ανάλογα με τις αγορές και τις ηλικιακές ομάδες που στοχεύει.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και γόνιμος διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

Τους προσκεκλημένους δημοσιογράφους φιλοξένησαν και ξενάγησαν στη πόλη της Σητείας και στις περιοχές Βάι, Τοπλού, Ερημούπολη και φαράγγι του Ρίχτη,  ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας  και δοκίμασαν τη ντόπια παραδοσιακή κουζίνα προσφορά εστιατορίων της περιοχής μας.

Τα παρακάτω βίντεο και το τηλεοπτικό σπότ είναι ελεύθερα για χρήση στο διαδίκτυο

1. https://www.youtube.com/watch?v=Ic_WLuoGxLs

2. https://www.youtube.com/watch?v=olEB7BkQuzo

3. https://www.youtube.com/watch?v=Zmu7Rc9Cqwc

Το έργο: «Παραγωγή VIDEOS και DVD», υλοποιήθηκε και χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος: «Προβολή - Δημοσιότητα Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Κρήτη-Πράσινη Ανάπτυξη», της Περιφέρειας Κρήτης.