"Χωριά και Παράδοση": Πρόγραμμα Παραδοσιακών Πανηγυριών 2015

07/07/2015 14:48  -  3330 αναγνώσεις

Ιούνιος

29/6  ο πολιτιστικός σύλλογος Λιθινών σας καλεί στους Αγίους Αποστόλους,  στους ανδρομηλους Λιθινών στο παραδοσιακό πανηγύρι με το συγκρότημα του Μιχάλη Σφενδιλάκη και Βαγγέλη Παθιάκη. Είσοδος ελεύθερη!


Ιούλιος

25/7  στην ΣΦΑΚΑ  Χοροεσπερίδα με τον Περυσινάκη .

25/7  Πανηγύρι στους Τουρτούλους. Παραμονή Αγίας Παρασκευής. Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Μιχάλη Πετσάκη. Είσοδος 13€ με πλήρες μενού και δωρεάν ρακί.

24-25/7 «ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΕΦΑΣ» στο Χαμέζι στην  Αίθουσα Εκδηλώσεων Συλλόγου.

25/7  Προοδευτικός σύλλογος Βορρί σας καλεί στο  πανηγύρι στην πλατεία του χωριού με το συγκρότημα Δ. Παπαδάκη. Ώρα: 20:30, είσοδος 12€  με πλήρες μενού.

25/7 Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σταυρωμένου “Ο Πρηνιάς”, αναβιώνει τα ήθη και τα έθιμα του χωριού διοργανώνοντας στον αύλιο χώρο του του Δημοτικού Σχολείου, με το πενταμελές συγκρότημα του Γιώργου Λεκάκη και το χορευτικό συγκρότημα της Λίτσας Βεζυράκη. Ώρα: 20:30, είσοδος 13€ με πλήρες μενού, ρακί και κρασί.

26/7 Ο πολιτιστικός σύλλογος Ζήρου σας καλεί στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής με το συγκρότημα του Μανόλη Στεφανάκη στο πάρκο ηρώων Σκαλιωτών. Ώρα  21:00, είσοδος 15€ πλήρες μενού και δωρεάν ρακί.                                                                                                                 

27/7 Ο πολιτιστικός Εξωραϊστικός σύλλογος Μαγκασανών “Άγιος Γεώργιος” θα πραγματοποιήσει  στην Μαγκασά το παραδοσιακό πανηγύρι με Κρητική μουσική με τον Μιχάλη Καλλέργη, με πλήρες μενού και ψητά στους ξυλόφουρνους.

16/7 Ο προοδευτικός σύλλογος Σκλάβων σας καλεί στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας που θα γίνει μετά τον εσπερινό στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

27/7 Σας καλούμε στον Χανδρά στο παραδοσιακό πανηγύρι του Άγιου Παντελεήμονα με το συγκρότημα του Χαρκιωλάκη Μανόλη.

31/7 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πισκοκεφάλου σας προσκαλεί στο πανηγύρι του χωριού για την καθιερωμένη και πλέον γνωστή ως "ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ" στο γήπεδο του Πισκοκεφάλου. Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Κώστα Κορδατζάκη και Γιώργου Ψαρουδάκη. Είσοδος 13 € με πλήρες μενού και άφθονη ρακί.

 

Αύγουστος

1/8 Πανηγύρι στα Έξω Μουλιανά με τους Γιώργο Χαλκιαδάκη και Γιώργο Μανωλιούδη στο Δημοτικό σχολείο του χωριού. Ώρα 21:00, είσοδος 5€.

1-2/8 Ο προοδευτικός σύλλογος Λάστρου “Αναγέννησις” οργανώνει τοπικό πρωτάθλημα πρέφας. Ώρα: 19:00.

1/8 ΠΡΑΙΣΙΩΝ ΔΡΟΜΕΙΑ 2015

17:00: Αγώνες Δρόμου και Κρητικού Βόλι ανδρών/γυναικών - παίδων/κορασίδων.

19:30: Μετά το τέλος των αγώνων δείπνο προς τιμή των αθλητών.

20:30: Πανηγύρι με Κρητικό συγκρότημα. Στην λύρα ο Κώστας ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ στα λαούτα ο Γιώργος ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ και ο Σταύρος ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ και στο μπάσο ο Μανώλης ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ.

2/8 Μαρωνιά - Δερμιτζογιάννεια 2015. Εγκαίνια παραδοσιακής «Φάμπρικας» Λαδιού.

6/8 Τσικαλομαγειρέματα στην Τουρλωτή, στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Ώρα: 20:00, είσοδος ελεύθερη.

7/8 «ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ 2015». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της αυλής του Δημοτικού Σχολείου Χαμεζίου. Στη διάρκεια της πραγματοποιείται αυθεντικά όλη η διαδικασία παραγωγής ρακής με παραδοσιακό καζάνι. Επίσης θα οργανωθεί και έκθεση φωτογραφίας με θέμα όλο τον κύκλο του αμπελιού (Περιποίηση αμπελιού, τρύγος, μεταφορά σταφυλιών, άπλωμα σταφίδας, πάτημα και καζάνεμα στραφύλων). Όλη η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά με  βιολί λαούτο & κιθάρα με παραδοσιακή μουσική της περιοχής μας από το συγκρότημα του ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΑΡΔΑΚΗ .

7/8 Ο προοδευτικός σύλλογος Λάστρου “Αναγέννησις” σας καλεί στην απονομή βραβείων «Μικρός Πρίγκιπας» Ιατρού Γεωργίου Παπαδόπουλου. Λάστρος, Σφάκα, Τουρλωτή, Μυρσίνη, Μέσα Μουλιανά, Έξω Μουλιανά, Χαμέζι, Μόχλος, Καβούσι. Ώρα 21:00.

7/8 Ο πολιτιστικός σύλλογος Λιθινών διοργανώνει στο πάρκο Λιθινών μια βράδια με τον Γιώργο Μαργαρίτη. Ώρα 22:30.

8/8 Ο προοδευτικός σύλλογος Λάστρου “Αναγέννησις” σας καλεί στην λογοτεχνική βραδιά «60 χρόνια πολιτιστικού συλλόγου Αναγέννησις». Ώρα: 21:00.

08/08/2015 : Παραδοσιακό γλέντι  με τον Αντώνη Μαρτσάκη και το συγκρότημά του,  διοργανώνει  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοπηγής,  στην πλατεία του χωριού,  Ώρα:21:00.

8/8 Ο πολιτιστικός σύλλογος Αχλαδίων σας καλεί στο Πανηγύρι του χωριού μας που θα γίνει στην πλατεία του χωριού με το συγκρότημα του Γωνιανάκη. Πλήρες μενού και δωρεάν ρακί .   

9/8 Ο προοδευτικός σύλλογος Λάστρου “Αναγέννησις” διοργανώνει αγώνα δρόμου στην μνήμη του Γεωργίου Χαιρετάκη. 6 χιλιόμετρα δρόμος ανδρών, 6 χιλιόμετρα βάδην ανδρών, 6 χιλιόμετρα βάδην γυναικών, 3 χιλιόμετρα δρόμος νέων, 3 χιλιόμετρα δρόμος νεανίδων και ο γύρος του χωριού από τα μικρά παιδιά.

14/8 ΜΑΡΩΝΙΑ - Δερμιτζογιάννεια 2015. Παραδοσιακό Πανηγύρι με τον Σήφη Λιγοψυχάκη. Ώρα 21:00.

15/8 ΑΡΜΕΝΟΙ - Παραδοσιακό Πανηγύρι με τον Γιώργο Σκορδαλό και Γιάννη Κακλή.

15/8 Πανηγύρι  του συλλόγου στην Τουρλωτή, στην πλατεία του χωρίου. Ώρα 21:00.

15/8 Ο προοδευτικός σύλλογος Λάστρου “Αναγέννησις”  σας καλεί στο πανηγύρι του χωριού μας με το συγκρότημα του Βαγγέλη Βαρδάκη και με τους Λυκακη Ιωάννη και Απιδιανάκη Γιώργο στο λαϊκό πρόγραμμα. Θα συμμετάσχουν παραδοσιακές τοπικές σχολές. Ώρα 21:00, είσοδος 5€.

15/8 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρασπορίου Σητείας, σας προσκαλεί στο παραδοσιακό πανηγύρι με ντόπιους καλλιτέχνες (συγκρότημα Δημήτρη Πρωτογεράκη, Παρασποριανοί και άλλοι ντόπιοι μουσικοί) που διοργανώνει στην «Κάτω Βρύση». Επίσης στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν πάγκοι ντόπιων προϊόντων καθώς και ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Παρασπόρι Σητείας ... από το χθες στο σήμερα...) Ώρα 12:00, είσοδος 10€ πλήρες μενού.

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015: O Πολιτιστικός Σύλλογος Σιτάνου σας προσκαλεί στην  αναβίωση του πατροπαράδοτου πανηγυριού του χωριού μας. Παραδοσιακά φαγητά από τις γυναίκες του χωριού. Ψητά στους ξυλόφουρνους στο χώρο του Συλλόγου. Είσοδος:15 ευρώ, Διασκέδαση μέχρι το πρωί. Κρητικό γλέντι από το συγκρότημα  του μοναδικού ΜΙΧΑΛΗ ΠΕΤΣΑΚΗ. 

19/8 Ο Προοδευτικός σύλλογος Βορρί διοργανώνει αφιέρωμα στην μουσική της ανατολικής Κρήτης με τον Βαγγέλη Βαρδάκη και συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων.  Είσοδος 5 €.

21/8 Ετήσια εκδήλωση στην Επάνω Επισκοπή, στην κατασκήνωση του χωριού θα διασκεδάσετε με το συγκρότημα του ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΡΚΙΟΛΑΚΗ. Ώρα: 21:00,  είσοδος 13 € με πλήρες μενού.

23/8 Γιορτή Μούστου στους Τουρτούλους στο χώρο της Φλέγας . Ώρα 11:30, είσοδος ελεύθερη.

29/8 Ο πολιτιστικός σύλλογος Ζήρου σας καλεί στο πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη  με ντόπια συγκροτήματα στο πάρκο ηρώων Σκαλιωτών. Ώρα: 21:00, είσοδος 10€.

 

Σεπτέμβριος

6/9 ΜΑΡΩΝΙΑ - Δερμιτζογιάννεια 2015. «Μαγειρέματα». Παραδοσιακά φαγητά από γυναίκες του χωριού και με συνεργασία με άλλους συλλόγους.

7/9 Ο πολιτιστικός σύλλογος Λιθινών σας καλεί στο πανηγύρι του χωριού στο πάρκο Λιθινών, με το συγκρότημα του Μανώλη Στεφανάκη. Εισόδος 15 € με πλήρες μενού.

8/9 Θα πραγματοποιηθεί ο Ιωαννίδειος δρόμος στις Λιθίνες. Ώρα: 18:00.

8/9 Ο πολιτιστικός σύλλογος Λιθινών σας καλεί στο πανηγύρι της Παναγίας στο  πάρκο Λιθινών με το συγκρότημα του Νίκου και Γιώργου Στρατάκη. Είσοδος 15 € με πλήρες μενού.

13/9 Ο ΕΦΣΧ ΜΠΕΜΠΟΝΑΣ σας προσκαλεί την παραμονή του Τιμίου Σταυρού μετά τον εορταστικό εσπερινό στο παραδοσιακό πανηγύρι στον οικισμό Μπέμπονα. 

13/9 Στην ΣΦΑΚΑ, εκδήλωση - χοροεσπερίδα με τους νέους λυράρηδες του χωριού μας Γιώργο Περουλάκη και Γιώργο Σκαρβελάκη.