19-2-2016. Αποκριάτικες εκδηλώσεις 2016 Δήμου Σητείας - 26 Φεβρουαρίου έως 14 Μαρτίου

19/02/2016 14:08  -  1084 αναγνώσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ                              ΣΗΤΕΙΑ 19-2-2016

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ                                                                                

ΔΟΚΑΣ

Δημοτική Κοινότητα Σητείας

Π. Βαρθολομαίου 9

72300 Σητεία      

Τηλ. 28433-40578                                 

 

Προς : 1) Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων

               Νηπιαγωγείων Δήμου Σητείας

             2) Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων

                Δημοτικών Σχολείων Δ. Σητείας

             3) Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων

                Γυμνασίων & Λυκείων Δ. Σητείας

              4) Πολιτιστικούς Συλλόγους

              5) Κοινότητες Δήμου Σητείας

              6) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

Θέμα : Αποκριάτικες εκδηλώσεις 2016 Δήμου Σητείας  - 26 Φεβρουαρίου έως 14 Μαρτίου .

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΑ!! ΣΗΤΕΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ , ΜΟΥΣΙΚΗ , ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

Ο Δήμος Σητείας , ο ΔΟΚΑΣ , η Δημοτική Κοινότητα Σητείας και η Εθελοντική ομάδα οργάνωσης , σας προσκαλούν και φέτος να συμμετάσχετε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις .

Με στόχο την δημιουργία εορταστικού κλίματος , την ενδυνάμωση του θεσμού των Απόκρεω και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας , ο Δήμος μας σε συνεργασία με συλλόγους , φορείς , πολιτιστικούς συλλόγους τοπικών κοινοτήτων, εθελοντικές οργανώσεις, σας παρουσιάζουν το φετινό πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων .

 

Παρασκευή 26/2/16 , Πάρτι των Ομάδων του Παιδικού Κρυμμένου Θησαυρού , που διοργανώνει η ομάδα <<Μαθημάγοι>>, στο Ξεν/χείο Sitia Beach, στις 6:30 μ.μ.

Σάββατο 27/2/16 , Πάρτι των Ομάδων του Κρυμμένου Θησαυρού, που διοργανώνει η ομάδα « Ότζοι Πούτζοι Νάτζοι» στο club Planitario , στις 9:00μ.μ.

Κυριακή 28/2/16, Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού , «Από τον πλανήτη του Απείρου στη Γη του Ονείρου»,  στον Δημοτικό Κήπο στις 9:00π.μ. Ομάδα διοργάνωσης  <<Μαθημάγοι>>, Δήμος Σητείας.

Τσικνοπέμπτη 3/3/16 , Τσίκνισμα στο δημοτικό κήπο , με χορό , πολλά μασκαραλίκια , και τον 1ο Γρίφο για τους θησαυροκυνηγούς. Οργάνωση με τη βοήθεια των  «Ότζοι Πούτζοι Νάτζοι» και του Ναυτικού Ομίλου Σητείας. Μουσική από τον DJ Θεόδουλο .

 Συγχρόνως ο «Πραματευτής» περιφερόμενος στην πόλη, θα διαλαλεί την πραμάτεια του για την συνέχεια τον εκδηλώσεων .

Παρασκευή 4/3/16 , Λευκή Αποκριάτικη Νύχτα .Οργάνωση Εμπορικός Σύλλογος . Βάλτε τα αποκριάτικά σας , διασκεδάστε , ελάτε να κεραστείτε στα μαγαζιά μας , αλλά και να δοκιμάσετε γλυκά και παραδοσιακές λιχουδιές από τους μαγείρους & ζαχαροπλάστες του ΔΙΕΚ Σητείας. Διασκεδάστε με τους κλόουν , τους ξυλοπόδαρους και τις μουσικοκινητικές  δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους από το Δ.ΙΕΚ βρεφονηπιοκόμων και φυσικά επωφεληθείτε από τις μεγάλες εκπτώσεις & προσφορές , μόνο για εκείνη τη βραδιά .Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά , πέραν του ωραρίου .

Σάββατο 5/3/16 , «Τα παιδιά Ζωγραφίζουν στο Ήλιο» , πρωινό πάρτι στην πλατεία της πόλης , για όλα τα παιδιά από 2 έως 7 χρονών , γλέντι χορός , κατασκευές , άφθονα παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις. Διοργάνωση «ομάδα τρελών & ευφάνταστων γονέων», Δήμος Σητείας, ώρα 10:00 π.μ. .D.J.ΜαcGrecor

Κυριακή 6/3/16  Ξεκινά το 8ο Κυνήγι  του Κρυμμένου Θησαυρού , «Η 8η Σφραγίδα»  στην Κεντρική Πλατεία της Σητείας στις 8:30 π.μ.  Διοργάνωση από την ομάδα των  «Ότζοι Πούτζοι Νάτζοι»

Παρασκευή 11/3/16 , Νυκτερινή καρναβαλική παρέλαση και η κάθοδος του Παλαικάστρου!  Οι ξυλοπόδαροι, ο Πύριχος ο Αρχηγός της Φωτιάς, ομάδα κρουστών  και ο  περιφερόμενος «Πραματευτή»,  σας καλούν σε μία μοναδική νυχτερινή παρέλαση, για μικρούς και μεγάλους!  Οι καρναβαλιστές του Παλαίκαστρου του ’’χωριού που ανατέλλει ο ήλιος’’ μας παρουσιάζουν παρελάζοντας μαζί μας στους δρόμους και την πλατεία της πόλης μας όλα τα παλιά ξεχασμένα παιχνίδια! Μια ιδιαίτερη βραδιά, για να θυμηθούν οι μεγάλοι, αλλά και να γνωρίσουν τα παιδιά έναν διαφορετικό τρόπο διασκέδασης, έναν διαφορετικό τρόπο ζωής! Στις  7 μ.μ. από το κέντρο της οδού Μύσωνος ,  γυρίζουμε πίσω το ρολόι του χρόνου και ξεκινάμε για να καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, όπου μας περιμένουν μεγάλες εκπλήξεις!  

Οργάνωση - Σύλλογος φίλων Μουσικής , Φιλαρμονική , Καλειδοσκόπιο, Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαικάστρου, Δήμος Σητείας.D.J.ΜαcGrecor.                                                                               

Σάββατο 12/3/16   «Οι (Η) Μουσικοί (ή) της Φωτιάς!» 

Τύμπανα και πυρσοί που τραγουδάνε στην πόλη της μουσικής και της φωτιάς! Ανάβουμε τους πυρσούς μας στο φρούριο  Καζάρμα στις 7:30 μ.μ.! «Η  γέννηση του Δία και τα τύμπανα της Ρέας! Ο χορός των αρχαίων Κουρητών!  Νύμφες , Υάδες, Ερινύες! Ο Πύριχος ο αρχηγός της φωτιάς!» Κατηφορίζουμε στην πόλη υπό τους ήχους κρουστών  και πνευστών οργάνων, για να καταλήξουμε στην κεντρικά πλατεία! «Ο χορός της φωτιάς και των Βελζεβούληδων! Οι σκοτεινές σκέψεις του Κρόνου και το νέκταρ των θεών!»  Η πιο φωτεινή πόλη του κόσμου ανάβει τις φωτιές της και  ξεκινά! Σας περιμένουμε!

Οργάνωση- Σύλλογος φίλων Μουσικής, Φιλαρμονική, Καλειδοσκόπιο, Δήμος Σητείας .D.J.ΜαcGrecor

Κυριακή 13/3/16 , κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων με την Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση. Ώρα έναρξης 4:00 μ.μ. Σημείο συνάντησης  πληρωμάτων  στο Αρχαιολογικό Μουσείο, πίσω από το βασιλιά Καρνάβαλο με διαδρομή τις οδούς - Παπανδρέου – Καραμανλή – Βενιζέλου – Δημοκρίτου , και αμέσως μετά 2 street parties περιμένουν τους καρναβαλιστές να συνεχίσουν την διασκέδασή τους .

 α) «Carnival Park Party» στον Δημοτικό Κήπο .

β) «After Parade Party» στην Οδό Ελ.Βενιζέλου. Διοργάνωση- Σύλλογος καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας επαρχίας Σητείας.

Το φετινό Καρναβάλι παρουσιάζουν ο ΒΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ Η ΒΟΥΡΛΙΕΤΑ, (Οικονομάκης Γιώργος-Περάκη Βέρα).

Θα δοθούν τιμητικά βραβεία για το καλύτερο άρμα την πιο παράξενη χειροποίητη αμφίεση και την πιο ωραία χορογραφία-σκετς. Επιτροπή  - Ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος ΔΟΚΑΣ Λεωνίδας Τερζής, Μαέστρος Φιλαρμονικής Γιώργος Φουρναράκης,  Μανώλης Τσαντάκης,.D.J.ΜαcGrecor.

και τέλος Καθαρή Δευτέρα 14/3/16 και Κούλουμα σε 2 διαφορετικά χωριά της Σητείας

α) στο Χαμέζι στο χώρο του δημοτικού σχολείου & β) Στο Δασάκι της Πάνω Επισκοπής με  Guest stars Sitia press  και ο sef Μάνος  Κορνάρος. Οργάνωση- Πολιτιστικοί Σύλλογοι Χαμεζίου,  Μαρωνιάς ,Επάνω Επισκοπής,  Δήμος Σητείας.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ, ΔΟΚΑΣ ,ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ,ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ,ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ,ΚΑΛΙΔΟΣΚΟΠΕΙΟ,ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ,ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Δ.ΙΕΚ ΣΗΤΕΙΑΣ( Στελεχών Ασφαλείας προσώπων &Υποδομών)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ,ΧΑΜΕΖΙΟΥ, ΜΑΡΩΝΙΑΣ ,ΕΠΑΝΩ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ –ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ <<AFTER PARADE PARTY>>- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΜΕΓΑΣ  ΧΟΡΗΓΟΣ   ΒΛΑΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο.Α.Σ ΣΗΤΕΙΑΣ,ΜΑΝΙΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ,SI MEL ΣΗΤΕΙΑΣ,ΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ-ΚΑΦΕ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΜΗΤΣΑΚΑΚΗΣ ,ΑΡΕΤΟΥΣΑ,ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΖΑΡΓΙΑΝΑΚΗΣ , ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΙΑΩΑΝΝΗΣ,ΟΡΕΙΝΟ ΠΕΡΒΟΛΙ,SUPER MARKET ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ –ΑΡΙΑΔΝΗ-Lidl ,Ι.Ν.ΚΑ. ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ, ΦΟΥΝΤΟΡΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ&ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Styl 100 ,SITIA FM 95.5,MELODY 88.8,ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΤΟΛΗ,ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ ,ΝΕΑ ΕΠΑΡΧΙΑ,  SITIA PRESS,ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ,ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΜΑΛΙΑΡΟΥΔΑΚΗΣ, ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ & ΦΟΡΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ,ΛΥΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ ,ΠΥΡΟΣΒΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΗΤΕΙΑΣ, Ε.ΔΕ.ΑΚ.,Δ.ΙΕΚ ΣΗΤΕΙΑΣ –ΜΑΓΕΙΡΩΝ- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ-ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ-ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν, στήριξαν, διοργάνωσαν και θα συμμετάσχουν στις

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ.Η ενεργή συμμετοχή ,ο εθελοντισμός και η προσφορά όλων μας, δημιουργούν τις βάσεις για την εξωστρέφεια και την ανάδειξη του τόπου μας

<<ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ>>

ΔΗΜΟΣ   ΣΗΤΕΙΑΣ