04/03/2008 Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού

04/03/2008 12:16  -  1790 αναγνώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη και απρόσμενη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 2 Μαρτίου το 2ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού του Δήμου Σητείας. Μια εκδήλωση που αγκαλιάστηκε θερμά, που έγινε απολύτως αποδεκτή από μικρούς και μεγάλους, συμμετέχοντες και μη και που υποχρεώνει τους διοργανωτές να φροντίσουν για τη θεσμοποίησή της καθώς και για την εξακτίνωσή της σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Στο φετινό παιχνίδι πήραν μέρος 43 ομάδες που απαρτίζονταν από μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής. Όλες οι ομάδες με τα έξυπνα και ευρηματικά τους ονόματα έψαξαν να βρουν το θησαυρό που είχε αφήσει φεύγοντας από τη Σητεία ο φοβερός πειρατής Μπαρμπαρόσσα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Έπρεπε να λύσουν 13 γρίφους που παρέπεμπαν σε διάφορα ιστορικά και μη σημεία της πόλης (Καζάρμα, Βιβλιοθήκη, ιχθυοδεξαμενές, πηγάδι, Τράπεζα, Ωδείο, Αρετούσα, Λαογραφικό, Αρχοντικό, Αγία Αικατερίνη, Τελωνείο, παλιό αεροπλάνο), έπρεπε να ακονίσουν τις γνώσεις τους, να βάλουν σε ενέργεια τη φαντασία τους και να ‘'αποκρυπτογραφήσουν'' ένα απίθανο χάρτη που έδειχνε το μέρος όπου ήταν κρυμμένος ο θησαυρός. Οι ‘'Απίθανοι 9'' ήταν ο ομάδα που ανακάλυψε πρώτη την κασέλα με τον κρυμμένο θησαυρό στην παραλία της Σητείας. Τα γρόσα του Μπαρμπαρόσσα ήταν 300€.

Το παιχνίδι του θησαυρού, ένα πείραμα για δεύτερη χρονιά από το Δήμο Σητείας, πέτυχε απόλυτα και χαρακτηρίστηκε από την άψογη διοργάνωση και από την ευρηματική ιστορία του.

Στο Κέντρο Νεότητας Σητείας, το πρωί της Κυριακής, όλα ήταν έτοιμα. Ο Δήμαρχος κ. Κουρουπάκης παρών, παρακολούθησε όλη τη διαδικασία και μετά τις απαραίτητες οδηγίες από τους διοργανωτές προς τους συμμετέχοντες κήρυξε την έναρξη του παιχνιδιού.

Αστυνομικοί και Εθελοντές Σαμαρείτες, πρόσφεραν πολύτιμη βοήθεια για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών κατά τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Στο παιχνίδι μπήκαν και πολλοί μεγαλύτερης ηλικίας που πρόσφεραν τη βοήθειά τους στους αγωνιωδώς ρωτώντες μαθητές.

Φανερά ευχαριστημένη και η Αντιδήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αποκριάτικών εκδηλώσεων κ. Κατερίνα Ζερβάκη σχολίασε σχετικά:

« Διπλό είναι το κέρδος που προκύπτει για τους συμμετέχοντες σε τούτο το παιχνίδι. Πρώτη έρχεται η χαρά που ζωγραφίζεται αβίαστα στα χαμογελαστά πρόσωπα. Κι ύστερη είναι η απόκτηση μιας βιωματικής γνώσης. Το φετινό Παιχνίδι έδωσε πολλή χαρά, σκόρπισε πολύ κέφι τόσο στους διοργανωτές όσο και στους συμμετέχοντες.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους δούλεψαν γι' αυτή την επιτυχημένη διοργάνωση. Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν , τους δασκάλους που ανέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, τους Αστυνομικούς , τους Σαμαρείτες, τους εμψυχωτές μεγαλύτερης ηλικίας Σητειακούς, τους παρακολουθούντες, τα μέσα ενημέρωσης που το πρόβαλαν.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που πήραν μέρος. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά και στη νικήτρια ομάδα να πετυχαίνουν πάντα τους στόχους τους και να υπερπηδούν με επιτυχία όλα τα εμπόδια που θα τους στήσει η ζωή. Εύχομαι σε όλους τους δασκάλους που οργάνωσαν αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι να διακρίνονται πάντα για την εκπαιδευτική τους ευσυνειδησία και τη ζώσα ενεργητικότητά τους.

Εύχομαι σ' όλους να ανακαλύψουν στη ζωή τους πολλούς θησαυρούς και κυρίως να ανακαλύψουν τους εσωτερικά μέσα τους κρυμμένους θησαυρούς».


Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας