Απάντηση
13/02/2008 16:31 Το κυκλοφοριακό  Παράθεση
gvreΣυνολικά Μηνύματα: 6#3 Κάντε τις παρατηρήσεις σας σχετικά με το κυκλοφοριακό στους δρόμους της Σητείας.
02/04/2008 08:33  Παράθεση
marconΣυνολικά Μηνύματα: 6#8 Αν και κατεβαίνω ελάχιστα στην Σητεία, προσοχή προβλέπω ότι θα γίνει νεο Ηράκλειο, πάλι καλά που υπάρχει και το δημοτικό πάρκιγκ
29/10/2008 13:34  Παράθεση
gspiridakisΣυνολικά Μηνύματα: 1#19

Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να κυκλοφορούμε χωρίς αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης.

Πρέπει να σταματήσει η κακή μας συνήθεια να κάνουμε όλες μας τις δουλειές σταματώντας

με το αυτοκίνητο στην πόρτα της κάθε υπηρεσίας.

Ολες οι ευρωπαικές πόλεις έχουν συμμορφωθεί με αυτούς τους απλούς κανόνες και είναι

πλέον δείγμα πολιτισμού η χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς όπως το ποδήλατο.

(Μπράβο στον νέο διοιηκητή που "καθάρισε" τη Βιτσέντζου Κορνάρου.)

Προτείνω στο δήμο να πάρει το παράδειγμα της Βαρκελώνης και να διαθέσει δοκιμαστικά

κάποια ποδήλατα στα δημοτικά παρκινγκ. Στη Βαρκελώνη ο δήμος χορηγεί στους δημότες

κάρτα με την οποία αυτόματα ξεκλειδώνουν τα ποδήλατο απο τα στάντ.

Μπορεί αυτό το σύστημα να απέχει απο μας 100 χρόνια αλλά μπορεί και όχι, αν

πραγματικά οραματιστούμε τα οφέλη.

Γιώργος Σπυριδάκης.

Αρχιτέκτων.

 

 

06/11/2008 15:25  Παράθεση
sitiakosΣυνολικά Μηνύματα: 3#22

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΥΡΙΕ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ.

ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ  ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΙΓΟ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΩΡΑ.

 ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10-20 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ 

03/05/2009 13:53  Παράθεση
manolisΣυνολικά Μηνύματα: 2#31

Η ΣΗΤΕΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ. ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ-ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘ'ΟΛΑ ΘΕΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ.

ΜΑΝΟΣ ΚΑΒΒΟΥΣΑΝΟΣ

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 

24/06/2011 16:01  Παράθεση
anthropomastorasΣυνολικά Μηνύματα: 4#43

Καλησπέρα/καλημέρα στους αναγνώστες.


Διαβάζω με προσοχή όλα τα σχετικά θέματα που αφορούν τον δήμο σας και έκπληκτος ανακαλύπτω πως μονάχα λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι πραγματικά ενφιαφέρονται για τον τόπο σας.


Σχετικα με τα προβλήματα κυκλοφορίας, αν και οχι μονιμος κάτοικος της πόλεως σας, ετυχε λογω φιλιών να φιλοξενώ και να ξεναγώ στο τόπο σας πολλούς μη έλληνες επισκέπτες. Εγινόμουν δε και μάρτυρας διαφόρων σχολίων αλλά και προτάσεων. 


Λόγω αντικειμένου μου διαμένω ένα μέρος του έτους εις το εξωτερικό και τον υπόλοιπο χρόνο στην πόλη σας. Και φαντάζομαι ότι με διακρίνει μια εμπειρία σε ότι αφορά την σύγκριση μεταξύ των μέσα και των έξω...


Το κέντρο της πόλης δυστηχώς δεν είχε σχεδιαστεί για να μπορέσει να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη ανάπτυξη των τελευταίων ετών. Πολλά οχήματα και φυσικά η άναρχη εντελώς στάθμευση τους. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η μεταφορά πολλών υπηρεσιών λόγω σχεδίων καλλικράτη και καποδίστρια παλαιότερα που έφεραν πολλούς επισκέπτες στις σχετικές υπηρεσίες του δήμου και όχι μόνο. Αγορά, διασκέδαση κλπ... Είναι ένα δίκοπο μαχαίρι, ανάπτυξη, έσοδα και φυσικά κυκλοφοριακές παραβάσεις και αδιαφορία απο τους ίδιους του οδηγούς. 


Η νοοτροπία των παλαιών πέρασε και στους νεότερους και φυσικά ελάχιστοι σκέπτονται ότι με τον να αυθαιρετούν στην στάθμευση για να βολευτούν κάνουν δύσκολη την ζωή των υπολοίπων συμπολοιτών τους. 


Έχω γίνει μάρτυρας τραγικών περιστατικών και φυσικά τόσο η δημοτική αστυνομία ( δεν είδα ποτέ έναν τα τελευταία 4 έτη) αλλά και η αστυνομία πόλεων δείχνει να ενδιαφέρεται όταν μάλιστα προσφάτως σε πολλαπλές παραβιάσεις παράνομης παραμονής και σταθμευσης στην κεντρική πλατεία έιχε δημιουργηθεί μια μικρή διακοπή της κίνησης και το σταθμευμενο περιπολικό απλά περίμενε τον συνοδηγό του να φέρει τους καφέδες για να πάνε στο τμήμα.

 

 Ελεος...

 

Η παρουσία ποδηλάτων είναι ένα θετικό βήμα στην πόλη και ειναι φρόνημο να μεγαλωσει ακομα περισσοτερο ο αριθμος τους μα και εκεί παρατηρούνται απο τους ιδιους του ποδηλάτες πολλαπλές παραβιάσεις του κοκ. και πολλες φορες μπορεί να κοστίσουν και την ιδια τους την ζωή. Ο ποδηλάτης καλείται να σεβετε τον κ.ο.κ το ίδιο οπως κι ένας οδηγός. 

 

 Σχετικά με την ιδέα για την τοποθετηση ποδηλάτων στους χώρους στάθμευσης, ομολώ να πω ότι φαντάζει όμορφη μα προσωπικά την θεωρώ τουλάχιστον προς στιγμής επένδυση μη αποδοτική όταν φαντάζομαι χρειάζεται να καλυφθούν άλλες τρύπες πολύ ποιο ζωτικής σημασίας όπως ο δρόμος σητείας αγ.νικολάου που έχει αποκόψει το δήμο από την υπόλοιπη κρήτη και δεν αφήνει να εισρεύσουν νέα κεφάλαι αλλά και τουρίστες...

 

Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι να αρχίσει η ενημέρωση ολων των πολιτών για το πως χρειάζεται να συμπεριφέρονται μεταξύ τους σαν συνδημότες και πλεον στην συνέχεια συλλογικά. Αν και μέχρι στιγμής το άτομο επικρατεί και βασιλέυει ...

 

 Υπάρχουν πολλά μικρά και πολλά μεγάλα προβλήματα σε αυτό το δήμο .. μα φρόνιμο και σωστό ειναι να ενεργοποιηθούμε σαν δημοτες και να προτεινουμε και να συνεργαστουμε και γιατί όχι εθελοντικά να προσφέρουμε μαζί με τις δημοτικές αρχές και οχι απλα να μεταφέρουμε παράπονα.

 

 Η δική μας ανοχή ή απάθια μετέτρεψε κάποιους σε "τυράννους". Ποτέ δεν είναι αργά...

 

Είμαστε ορισμένοι ρομαντικοι και ιδεαλιστές και αγαπάμε τον τόπο μας και φυσικά οργιζόμαστε για την συμπεριφορά κάποιων συμπολιτών μας. Φαντάζει δε στο τέλος ότι πλέον λουζόμαστε την αδιαφορία πολλών ετών χαλαρής δημοτικής συνεργασίας εκλεγμενων και πολιτών.


Για οποιον απο τους αναγνωστες ενδιαφέρεται μπορεί να συνδραμει στην προσπάθειά μου μιας και ... ετοιμάζω ένα σχετικό υπομνημα με υλικό για πολλά στραβά και προστάσεις για τον δήμαρχο αλλά και τα λοιπά γραφεία του δήμου που αφορούν αρμοδιότητες τέτοιες και θα κατατεθεί τέλος του μήνα...


εμμανουήλ γεωργόπουλος

ενεργός πολίτης

11/12/2012 21:17  Παράθεση
fofi1991Συνολικά Μηνύματα: 1#67 ok sumfwnw!
Απάντηση