Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2016 (16 -22 Σεπτεμβρίου)

08/09/2016 10:15  -  210 αναγνώσεις


 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                                                       ΔΗΜΟΣ   ΣΗΤΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από 16 με 22 Σεπτεμβρίου αποσκοπεί στην ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την υιοθέτηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας εστιάζει στα ωφέλη που προκύπτουν από την έξυπνη αστική κινητικότητα, τόσο στον κάθε πολίτη μεμονωμένα, όσο και στις επιχειρήσεις αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Δίνει έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς μας επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.

Αυτό θα βοηθήσει την πόλη μας να αναπτυχθεί οικονομικά και να γίνει πιο καθαρή, ήσυχη, ασφαλέστερη, λιγότερο συνωστισμένη και σίγουρα ένα καλύτερο μέρος για να μένουμε.
Ας σκεφτούμε καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για τη μετακίνησή μας και ας επιλέξουμε σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή. Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον. 

 

 

                                                                 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

                                                           ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ