ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

10/10/2022 14:40  -  1 αναγνώσεις

foto

        ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ                                                                                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

                                                                                                    Σητεία 10/10/2022

                                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση του Δημάρχου Σητείας κ. Γιώργου Ζερβάκη με το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπ. Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους για το θέμα του Πολυδύναμου Ιατρείου Ανάληψης - Μακρύ Γιαλού.

Εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με την ένταξη για χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε άμεση επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα με το ΤΑΙΠΕΔ, κλιμάκιο μηχανικών επισκέπτεται σήμερα την 7η ΥΠΕ Κρήτης για διευθέτηση και οριστικοποίηση των όποιων εκκρεμοτήτων.

Ένα έργο πρώτης προτεραιότητας, απόλυτα αναγκαίο και χρήσιμο, που όχι μόνο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας σε ένα τόπο με συνεχή τουριστική ανάπτυξη, αλλά εμπεδώνει το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας και φροντίδας σε επισκέπτες και δημότες.

Μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων και αναβολών το Πολυδύναμο Ιατρείο Ανάληψης - Μακρύ Γιαλού μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο η δωρεά του αείμνηστου Νικολάου Χατζάκη.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον συντοπίτη Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, καθώς και την προηγούμενη αλλά και την παρούσα Διοίκηση  της 7ης ΥΠΕ για την καθοριστική τους συνδρομή και βοήθεια.