ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ "ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ"

15/12/2022 12:30  -  1 αναγνώσεις

foto

       ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ                                                                                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

                                                                                                Σητεία 15/12/2022

                                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Ζερβάκης παραβρέθηκε στο Eτήσιο Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση του  Δικτύου Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία « ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ » που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η συμμετοχή του Δήμου στη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ σκοπό έχει την ενημέρωση και τεχνική στήριξή τους, τη δικτύωση και οργάνωση και την υποστήριξη για επιτυχή υποβολή προτάσεων για χρηματοδοτήσεις και υλοποίηση έργων.

Κύριο θέμα του συνεδρίου ήταν « Η πρόκληση της ενεργειακής κρίσης - Ευκαιρίες για τους Δήμους » όπου παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές και προτάσεις για δράσεις μετριασμού της επίδρασης της ενεργειακής κρίσης στους Δήμους.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ανακοινώθηκε από τον αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα η άμεση ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης για την ενίσχυση των ΔΕΥΑ και των Δήμων στην αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Ο Δήμος Σητείας συμμετέχει ενεργά σε όλες τις προσπάθειες ενίσχυσης και αναβάθμισης της ικανότητας αξιοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας και το σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος.