ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ MONTEGO BAY ΤΗΣ ΤΖΑΜΑΪΚΑ

20/02/2023 13:19  -  1 αναγνώσεις

fotofoto

foto

foto

    ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ                                                                                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

                                                                                                Σητεία 20/2/2023

                                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Πέμπτη 16/2/2023 ολοκληρώθηκε με κάθε επισημότητα στη Τζαμάικα, η διαδικασία της αδελφοποίησης του Δήμου Σητείας με το Δήμο Μοντέγκο Μπέι,  παρουσία του επίτιμου Πρόξενου της Τζαμάϊκα στην Ελλάδα κ. Βασίλειου Αργυρού, του Δημάρχου Σητείας κ. Γιώργου Ζερβάκη, του Δημάρχου του Montego Bay κ. Leeroy Williams, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ. Μαρίας Γιαννακάκη καθώς και άλλων εκπροσώπων περιφερειακών και τοπικών Αρχών. 

Μια αδελφοποίηση υψηλού συμβολισμού και ουσιαστικής εθνικής σημασίας, η οποία έχει στόχο να ενισχύσει τις αξίες της φιλίας, της συνεργασίας, της εξωστρέφειας και της διπλωματίας. Αξίες που στοχεύουν στην προβολή και υποστήριξη της διεθνούς εικόνας της χώρας μας, δεδομένου ότι το Μοντέγκο Μπέι είναι η πόλη που έχει συνδέσει το όνομά της με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) η οποία προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στα χωρικά ύδατα και τις άλλες θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης παρέλαβε το χρυσό κλειδί της πόλης του Μοντέγκο Μπέι και τιμητική πλακέτα από το Δήμαρχο της πόλης κ. Williams.