Προβολή ντοκιμαντέρ "Βόρεια Εύβοια"

21/09/2022 15:07  -  1 αναγνώσεις

foto

           ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ    

                 ΣΗΤΕΙΑΣ (Δ.Ο.Κ.Α.Σ)                                                             

 

                                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σας προσκαλούμε στην προβολή ντοκιμαντέρ Βόρεια Εύβοια, Το Σχέδιο, μέρος 2ο: "Πάρτυ Συνεργειών", που θα προβληθεί στην πλατεία της Σητείας την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 8μμ.

Την προβολή διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας

Το ντοκιμαντέρ Βόρεια Εύβοια, Το Σχέδιο, ερευνά τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021 στη Βόρεια Εύβοια. Το 2ο μέρος του ντοκιμαντέρ διερευνά μέσα από αναλύσεις, μαρτυρίες και ντοκουμέντα, το «Γιατί» κάηκαν δάση, χωριά, ζώα και καλλιέργειες στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021, τι ετοιμάζουν κυβέρνηση και εταιρείες για την περιοχή καθώς και από πότε ήταν έτοιμος ο σχεδιασμός αυτός.

Το 1ο μέρος, που πραγματεύεται "Πώς" κάηκε η Βόρεια Εύβοια σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, είναι ελεύθερα διαθέσιμο εδώ από τον Απρίλιο: (https://www.youtube.com/watch?v=JLJT7dpqyHs&t=824s)

Το Σχέδιο είναι μια ανεξάρτητη δημιουργία της Νέλλη Ψαρρού και του Ιωάννη Λαζάρου. Η μικρή ομάδα παραγωγής, με καταγωγή από τη Λίμνη Ευβοίας και με άμεση σχέση με την περιοχή, γνώριζε τα τεκταινόμενα από πρώτο χέρι, κι έτσι αποφάσισε την καταγραφή τους. Η παραγωγή αυτή έχει στηριχτεί οικονομικά στις ελεύθερες συνεισφορές των συμπολιτών μας. Δείτε περισσότερα εδώ:
https://tosxedio.com/03/2022/288/%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%b9%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ad%cf%81-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b2%cf%8c%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%8d%ce%b2%ce%bf%ce%b9%ce%b1/

 

  Μετά την προβολή ακολουθεί συζήτηση με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ.
* Είναι υποτιτλισμένο και στα αγγλικά.