Αρχική σελίδα

English

download-4

H πόλη της Σητείας βράδυ.

Περιγραφή του ΔΟΚΑΣ:

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ) λειτουργεί από το 2011 και προήλθε από τη συγχώνευση των Νομικών Προσώπων: α) Βρεφικός παιδικός σταθμός Σητείας, β) Παιδικός Σταθμός Παλαικάστρου, γ) Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Σητείας, ε) Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Σητείας, στ) Δημοτική Φιλαρμονική Σητείας, ζ) Πενευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Χαμεζίου, (ΦΕΚ 813/10-5-2011 Τ.Β΄) .

Επίσης, μετά από τη λύση και θέση σε εκκαθάριση των δύο (2) Κοινωφελών Επιχειρήσεων του Δήμου (Σητείας με την επωνυμία Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.) και Ιτάνου με την επωνυμία Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ιτάνου (Κ.Ε.Δ.Ι., Ν.Π.Ι.Δ.), μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες και το προσωπικό αυτών που είχαν ενεργή σύμβαση στο νέο Ν.Π.Δ.Δ.  ΔΟΚΑΣ του Δήμου Σητείας και διοικείται από έντεκα (11) μέλη .

Η λειτουργία του ΔΟΚΑΣ υποστηρίζεται από:

3 Διοικητικοί Υπάλληλοι (ΙΔΑΧ)

1 Διοικητικό Υπάλληλο (ΜΟΝΙΜΟ)

13 Βοηθούς Βρεφοκόμων (11 ΙΔΑΧ  και  2 ΙΔΟΧ)

4  Βρεφονηπιοκόμους (1 ΜΟΝΙΜΗ και 3 ΙΔΟΧ)

2 Μαγείρων (ΙΔΑΧ)

4 καθαρίστριες  (1 ΙΔΑΧ και 2 ΙΔΟΧ)

2 Εποχικούς Εργάτες (ΙΔΟΧ)

1 Εργατών (ΙΔΑΧ)

…σκοπός του ΔΟΚΑΣ

ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ Δ.Ο.Κ.Α.Σ. ΣΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΆ ΒΊΝΤΕΟ

FACEBOOK ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ – ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΥ ΓΕΩΠΆΡΚΟΥ UNESCO ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Ιστοσελίδα Δήμου Σητείας

Υπηρεσίες που προσφέρει ο ΔΟΚΑΣ(πατώντας στα ακόλουθα links μεταφέρεστε στην αντίστοιχη παράγραφο):

Φυσικό Πάρκο Σητείας

Η ιστορία αυτής της γης κυλά για χιλιάδες χρόνια παράλληλα με την ιστορία των ανθρώπων της.

Και αν συνήθως ο χρόνος των ανθρώπων αφήνει κενά και ανεξερεύνητα σημεία, ο χρόνος της γης στην Σητεία έχει καταγράψει τα σημάδια του μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια πάνω της. Πάνω στην πέτρα, μέσα στις χαράδρες, στα σπήλαια και στα μοναδικά της φαράγγια.

Οι πορείες του ανθρώπου και της γης εδώ στην ανατολική Κρήτη συμπλέκονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Τα σημάδια των ανθρώπων αποκαλύπτονται στις πλούσιες αρχαιολογικές ανακαλύψεις αλλά και στη σημερινή, ανόθευτη ακόμα, ζωή των κατοίκων. Η γη αποκαλύπτεται σε κάθε ένα από τα εκατοντάδες σημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος της περιοχής.

Αυτή την παράλληλη διαδρομή με τα σημεία των ανθρώπων και τα σημεία της γης, τα «γεωσημεία» μπορεί να ανακαλύψει ο σημερινός επισκέπτης του Φυσικού Πάρκου Σητείας.

Μερικές φωτογραφίες του Γεωπάρκου από τον πρόσφατο διαγωνισμό φωτογραφίας:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ακολουθήστε το ακόλουθο link για να μεταφερθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Γεωπάρκου:

Γεωπάρκο Σητείας.


ΩΔΕΙΟ

Σήμερα το Δημοτικό Ωδείο λειτουργεί ως οργανική μονάδα μέσα στα πλαίσια του Οργανισμού ΔΟΚΑΣ του Δήμου Σητείας, με λαμπρή παρουσία στην πολιτιστική ζωή της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Αποτελεί σημείο αναφοράς μιας μακρόχρονης εκπαιδευτικής πορείας, υπηρετώντας υπεύθυνα με συνέπεια και σεμνότητα, την τέχνη της μουσικής. Λειτουργεί επί σειρά ετών αποτελώντας πόλο έλξης μικρών και μεγάλων σπουδαστών, που επιθυμούν να προσεγγίσουν τον κόσμο της μουσικής. Έναν κόσμο γεμάτο ευαισθησία, μαγεία, όπου και με την μοναδική του δύναμη κατορθώνει να εκφράζει τα εσωτερικά συναισθήματα των ανθρώπων σε κάθε τους στιγμή.

Είναι ένα φυτώριο νέων μουσικών,το οποίο λειτουργεί όχι µόνο ως πυρήνας της μουσικής καλλιέργειας αλλά και ως δημιουργική διέξοδος όλων των νέων ανθρώπων, που με βάση τις νεανικές τους ανησυχίες επιζητούν το δικαίωμα της έκφρασής τους, μέσα σ’ έναν ασφυκτικά ισοπεδωτικό και αδιάφορο τρόπο ζωής που επιβάλλουν οι σύγχρονες κοινωνίες.

Το Δημοτικό Ωδείο φιλοξενεί σήμερα έναν υψηλό αριθμό  σπουδαστών κάθε ηλικίας, παρέχοντας ταυτόχρονα  υψηλό επίπεδο σπουδών στις διάφορες βαθμίδες της μουσικής τους εκπαίδευσης.

Συμβάλλει επίσης στην εξάπλωση της μουσικής δημιουργίας και της ενασχόλησης όλο και περισσότερων ανθρώπων με την μουσική, αλλά και στο πολιτιστικό επίπεδο της πόλης αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες αποκεντρωμένων δράσεων πραγματοποιώντας εκδηλώσεις, σεμινάρια, βραδιές λόγου και μουσικής, θεάτρου, κ.τ.λ.


ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

Σύντομο Ιστορικό

Το 1938 άρχισε η δύσκολη προσπάθεια οργάνωσης και λειτουργίας της Φιλαρμονικής Δήμου Σητείας του μεγάλου αυτού πολιτιστικού οργανισμού που κυριολεκτικά ανάδειξε και αναβάθμισε την μουσική κουλτούρα των Σητειακών..

…περισσότερα

Φωτογραφίες Φιλαρμονικής


ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Ο Δήμος Σητείας θέλοντας να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους γονείς και να ενισχύσει το θεσμό της προσχολικής αγωγής , λειτουργεί σήμερα στην πόλη της Σητείας τον Βρεφονηπιακό – Παιδικό Σταθμό Σητείας Λιλιπούπολη, τον Παιδικό Σταθμό Σητείας Δελφινάκια και στο Παλαίκαστρο τον Παιδικό Σταθμό Παλαικάστρου στελεχωμένους με ικανό και έμπειρο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.

Οι εγγραφές γίνονται κάθε Μάιο για το επόμενο σχολικό έτος ενώ μπορούν να γίνουν και κατά την διάρκεια του σχολικού έτους εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις στον εκάστοτε Σταθμό.

Τα έγγραφα που χρειάζονται για την εγγραφή/επανεγγραφή στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για το έτος 2020/2021 μπορείτε να τα βρείτε πατώντας στο ακόλουθο σύνδεσμο:

…εγγραφή/επανεγγραφή 2021-2022


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η πρώτη επίσημη προσπάθεια για τη δημιουργία λαϊκής Βιβλιοθήκης στην πόλη της Σητείας ξεκίνησε με την αρ. 12370/4.5.1924 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αφορά στην ίδρυση Νυκτερινής Σχολής στη Σητεία. Την ιδέα για την ανάγκη ίδρυσης της σχολής αυτής είχε το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Σητείας με σκοπό την ωφέλεια ‘’προς τα δυστυχή πλάσματα τα πλείστα τελείως απόκληρα πάντων, των τε δυστυχών προσφύγων και των απόρων πολιτών» όπως αναφέρεται σε Εγκύκλιο της εποχής προς τους κατοίκους. Όμως η ιδέα της δημιουργίας λαϊκής Βιβλιοθήκης στη Σητείας είχε ξεκινήσει πολύ παλαιότερα και συγκεκριμένα από τα τέλη του περασμένου αιώνα όταν ακόμα η Κρήτη βρισκόταν κάτω από την Τουρκική κατοχή.

…περισσότερα


Σχολιάστε