Ο Δήμος Σητείας για τους κατοίκους της.....

04/09/2007 14:10

Τίποτα δεν θα γνωρίσεις από τη Σητεία αν δεν ζήσεις με τους κατοίκους της, αν δεν μπεις στους δικούς τους ρυθμούς ζωής, αν δεν γευτείς τις παραδόσεις τους, αν δεν ξεκλειδώσεις την ψυχή τους.
Ξωμάχοι, καλλιεργητές της γης, ψαράδες. κτηνοτρόφοι, απλοί άνθρωποι του μόχθου και της τίμιας δουλειάς κατοικούν στις πόλεις και τα χωριά της επαρχίας. Άνθρωποι πιστοί της παράδοσης, φορείς του πανάρχαιου πολιτισμού, εδώ και χιλιάδες χρόνια ακολουθούν τους παραδοσιακούς τρόπους ζωής και παραγωγής. Γι αυτό και τα προϊόντα της επαρχίας είναι αγνά και ιδιαίτερα νόστιμα.
Χωριά με παμπάλαια όμορφα ονόματα με πλούσια και πανέμορφη παράδοση και ιστορία χαμογελούν στην κάθε αυγή και παρηγορούν με την αθανασία τους τους λιγόψυχους. Εδώ οι γιορτές και τα πανηγύρια δεν έχουν ακόμη χάσει το χαρακτήρα τους. Ευλαβικά θα κινήσουν για την εκκλησιά και θα προσφέρουν απλόχερα και κατανυκτικά τη βαθιά τους πίστη στο Θεό ή στον Άγιο. Με την ίδια πίστη και λαχτάρα θα λατρέψουν το βράδυ στο γλέντι της πλατείας τον πανάρχαιο Διόνυσο και θα τραγουδήσουν τις γλυκύτατες μαντινάδες και ρίμες τους οι πιτήδειοι του στίχου, κι οι πρωτοχορευτές θα πετάξουν τη μαντινάδα τους από τη «μπρος μερά» του χορού για το δικό τους βασανάκι, για τα νάζια του αιώνιου θηλυκού.

Νέους

03/09/2007 16:27

 

Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει πληροφορίες που αφορούν στη γενική ενημέρωση των νέων του Δήμου. Ο δήμος Σητείας στηρίζει τη μαθητική και φοιτητική νεολαία και φρονίζει για την ανάπτυξη μιας σειράς πολιτιστικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Η Δημοτική Αρχή έχει την πεποίθηση ότι η Νεολαία μας έχει ανάγκη ενεργής συμμετοχής στα δρώμενα του Δήμου. Στην ενότητα που ακολουθεί ο νέος μπορεί να ενημερωθεί για τα εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Ακολουθούν ενδιαφέρουσες διευθύνσεις :