Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

01/11/2013 08:44  -  2068 αναγνώσεις

image

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) είναι η βασική δομή εκπαίδευσης ενηλίκων που από το 2010 λειτουργεί σε τοπικό επίπεδο (επίπεδο Δήμου). Από το 2019 οι δράσεις του ΚΔΒΜ Σητείας υλοποιούνται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Κ.Δ.Β.Μ.) – ΝΕΑ ΦΑΣΗ» (ΟΠΣ 2002212) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.)

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα σχεδιασμένα έτσι ώστε να βελτιώνουν τις γνώσεις τους σε διάφορα πεδία και να αποκτούν χρήσιμες δεξιότητες για την επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή.

            Σκοπός του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σητείας, μέσω της συνεργασίας του γραφείου του Κ.Δ.Β.Μ. και του Κέντρου Κοινότητας, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ενήλικους πολίτες αλλά κυρίως στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του Δήμου, να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σε διάφορους τομείς, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αποκτήσουν κίνητρα και εφόδια για νέο επαγγελματικό προσανατολισμό.

 Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

  Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στα

 1)Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Σητείας:

Τηλ. : 2843024263, Δευτέρα ως Παρασκευή από 13:30 – 15:30

Κτήριο ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΚΕΓΕ), 1Ο χλμ. Σητείας – Πισκοκεφάλου

 Email : kdvmsitias@sitia.gr

 2)Κέντρο Κοινότητας  Δήμου Σητείας:

 Τηλ. : 28430 28013, Δευτέρα ως Παρασκευή από 13:00 – 14:30

  Γαβριήλ Αρκαδίου και Καζαντζάκη γωνία, κτήριο ΚΑΠΗ

  Email:  kentrokinotitas@sitia.gr