10.2.2023. Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαρίοτητας και Ανακύκλωσης Δήμου Σητείας

10/02/2023 10:06  -  1 αναγνώσεις

 

 

 ΔΗΜΟΣ   ΣΗΤΕΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ

 

 

 

               

 

ΠΡΟΣ:

ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩΣΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

                                                                                                                                 Σητεία 10/2/2023

 

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου Σητείας, προκειμένου να μην δημιουργηθεί σύγχυση σχετικά με την ανακύκλωση στο Δήμο μας,  ότι λόγω εργασιών επισκευής και συντήρησης  του απορριμματοφόρου που συλλέγει τα ανακυκλώσιμα υλικά, η χωριστή συλλογή των μπλε κάδων  θα συνεχιστεί με το εφεδρικό απορριμματοφόρο (ΚΗΥ 9900) του Δήμου Σητείας από 13/2 έως 17/2/2023 και τα υλικά θα οδηγούνται κανονικά στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων του Ηρακλείου για αξιοποίηση

Επίσης ενημερώνουμε τους δημότες ότι εφόσον κατά την αποκομιδή του μπλε κάδου διαπιστωθεί ότι τα σκουπίδια είναι περισσότερα από τα ανακυκλώσιμα υλικά, ο κάδος δεν θα συλλέγεται από το απορριμματοφόρο ανακύκλωσης.  Εφόσον διαπιστώνεται ότι σε συγκεκριμένους μπλε κάδους γίνεται επανειλημμένα απόρριψη σκουπιδιών, οι μπλε κάδοι θα απομακρύνονται από τις συγκεκριμένες θέσεις.     

Η απόρριψη σκουπιδιών καθώς και βρώμικων υλικών στους μπλε κάδους καταστρέφει μεγάλο ποσοστό των καθαρών ανακυκλώσιμων και ακυρώνει την προσπάθεια της πλειοψηφίας των πολιτών.

Τέλος θα θέλαμε να καλέσουμε για άλλη μια φορά τους δημότες να διαχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα από τα υπόλοιπα σκουπίδια στο σπίτι τους και να συμμετέχουν σε αυτήν τη συνολική προσπάθεια ανακύκλωσης.

Για πληροφορίες ή παρατηρήσεις σχετικά με τους ορθούς τρόπους ανακύκλωσης στο μπλε κάδο μπορείτε να απευθύνεστε στο Τηλ. 2843341223,  στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Ε.Ε.Α.Α. (https://www.herrco.gr/) και στην ιστοσελίδα του Δήμου Σητείας στην ενότητα Περιβάλλον & Ανακύκλωση (www.sitia.gr) .