Διάλεξη με θέμα: Τεχνητή Νοημοσύνη και Παιχνίδια

04/04/2019 13:34  -  1 αναγνώσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Σητεία           04-04-2019

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ                                               

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΥΤ. ΤΜΗΜΑ: ΤΟΠΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Π. Βαρθολομαίου 9                            

Ταχ. Κώδικας: 72300 Σητεία                             

Τηλ.: 28433 40523                                                                    

FAX: 28430 29243                                            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

      Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας θα πραγματοποιηθεί η Διάλεξη με θέμα:

«Τεχνητή Νοημοσύνη και Παιχνίδια».

     Ομιλητής, ο Καθηγητής και Δ/ντής του Ινστιτούτου Ψηφιακών Παιχνιδιών στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας κ΄  Γιώργος Γιαννακάκης. 

       Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Σητείας, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σητείας με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ.  

       Το αντικείμενο της ομιλίας μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική εισαγωγή στον κόσμο της πληροφορικής, καθώς πραγματεύεται το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης από την προσιτή πλευρά των παιχνιδιών.  Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ο προβληματισμός μας για το πως ένα υπολογιστικό σύστημα μπορεί να εκτελέσει γνωστικές λειτουργίες ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζεται και μαθαίνει ώστε να γίνεται αποτελεσματικότερο. Μπορεί μια υπολογιστική διαδικασία να μοντελοποιήσει τα συναισθήματα των χρηστών ενός παιχνιδιού και στη συνέχεια να σχεδιάσει αυτόματα νέα παιχνίδια γι αυτούς; Πως μπορεί μια μηχανή να προωθήσει πραγματικά τη δημιουργικότητα μας;  Το επίκεντρο της ομιλίας θα είναι το σταυροδρόμι στο οποίο τα παιχνίδια συναντούν την τεχνητή νοημοσύνη, και στους πολυάριθμους τρόπους που τόσο τα παιχνίδια όσο και η τεχνητή νοημοσύνη έχουν προαχθεί μέσω αυτής της μοναδικής σχέσης.  Παράλληλα, θα είναι ενδιαφέρον να προβληματιστούμε για θέματα όπως,  μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη, «σκεπτόμενη» να ξεπεράσει την ανθρώπινη;  Είναι ο άνθρωπος έτοιμος να τη διαχειριστεί;

        Στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής παιδιών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη- Προκλήσεις».

 

Από το Δήμο Σητείας

Αρχεία