ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 3ο Sitia Geopark Trail

16/09/2019 12:26  -  1 αναγνώσεις

                                                                                                          ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ

GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοργάνωση Αγώνα 3ου  Sitia Geopark Trail

Το Γεωπάρκο της  Σητείας,  σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Κ.Α.Σ. και το Δήμο Σητείας, με την οργανωτική υποστήριξη του Ο.Α.Σ. Α.Α.Ε. ΟΤΑ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, των Πολιτιστικών Συλλόγων Ζάκρου, Σιτάνου, Ζήρου και Αδραβάτων, των τοπικών συμβουλίων Ζάκρου Ζήρου και Κατσιδωνίου, των Εθελοντών Διασωστών Σαμαρειτών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τοπικό τμήμα Σητείας, του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Σητείας, της ΕΔΕΑΚ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και με την τεχνική υποστήριξη του Running Crete, οργανώνουν τη Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, το 3ο Sitia Geopark Trail, με στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση του εναλλακτικού, του ορειβατικού και αθλητικού τουρισμού στο Γεωπάρκο Σητείας.

Το 3ο Sitia Geopark Trail, περιλαμβάνει τον  ορεινό αγώνα  δρόμου 24 χιλιομέτρων, τον αγώνα ανωμάλου δρόμου 6 χιλιομέτρων, πεζοπορία και παράλληλες  δράσεις, (αναρρίχηση, παιχνίδια στη φύση για τα παιδιά κ.λ.π.)

Η διαδρομή των 24 χιλιομέτρων ακολουθεί το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 και τις Γεωδιαδρομές από την Ζήρο, την Σίτανο, τα Σκαλιά  μέχρι την Κάτω Ζάκρο. Μια ιστορική διαδρομή που έφερνε κοντά όλα αυτά τα χωριά, και εξακολουθεί και σήμερα να είναι σημείο αναφοράς για πολλούς πεζοπόρους. Μια διαδρομή στους σημαντικότερους γεωλογικούς, ιστορικούς και φυσικούς Γεώτοπους του Γεωπάρκου της Σητείας.   

Ο αγώνας ανωμάλου δρόμου των 6 χιλιομέτρων, γύρος Κάτω Ζάκρου  θα πραγματοποιηθεί στην Κάτω Ζάκρο.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την πλατεία της Ζάκρου και μέσα από το φαράγγι των νεκρών, θα καταλήξει στην Κάτω Ζάκρο.

Επίσης θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις για τα παιδιά και όχι μόνο, όπως αναρρίχηση στα αναρριχητικά πεδία της κάτω Ζάκρου και σπηλαιολογικά παιχνίδια.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=d34592d4f82394059373147f0e5defbd 

και τηλεφωνικά στο 28430 23775   κα. Σταματάκη Μαρία.       

Η προκήρυξη των αγώνων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γεωπάρκου Σητείας www.sitia-geopark.gr και στην ιστοσελίδα www.runningcrete.gr

Σας προσκαλούμε όλους αθλητές, πεζοπόρους, μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχετε σε αυτή τη δράση του Γεωπάρκου της Σητείας, την Κυριακή 13  Οκτωβρίου 2019.

Οσοι επιθυμούν να  δηλώσουν συμμετοχή στη  πεζοπορική διαδρομή Ζάκρο – Κάτω Ζάκρο, μέσα από το Φαράγγι των νεκρών, μπορούν να επικοινωνούν με τη κα.  Σόφη Σαβιδάκη στο τηλέφωνο 6978980709.

Η δράση Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.