Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών στο Δήμο Σητείας

01/03/2016 14:39  -  475 αναγνώσεις

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Αγαπητοί Δημότες,

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι ο Δήμος μας σε συνεργασία με το αδειοδοτημένο Σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε συμμετέχει οργανωμένα στο πρόγραμμα  Ανακύκλωσης των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών.

            Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος έχουμε τοποθετήσει στο ισόγειο του κτηρίου συνεδριάσεων του δημοτικού Συμβουλίου (Π. Βαρθολομαίου 9) και στο ισόγειο του κτηρίου των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου  (πρώην Νομαρχίας στην οδό Α. Παναγούλη 1) δύο ειδικούς κάδους: 1)  χάρτινο stand για την απόρριψη ηλεκτρικών λαμπτήρων και 2) πλαστικό κάδο για την απόρριψη ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών μικροσυσκευών.

Για τις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές  (κουζίνες, ψυγεία, πλυντήρια, τηλεοράσεις, κλπ.) μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου (2843-341323 ή 28430 23037) προκειμένου να  προγραμματίζεται η συλλογή και μεταφορά αυτών στο ειδικό container το οποίο διαθέτει ο δήμος μας για την ανακύκλωση.

Επίσης όλοι δημόσιοι, και ιδιωτικοί φορείς καθώς και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας και κατέχουν  ανενεργό εξοπλισμό πληροφορικής ή άλλα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού μπορούν να επικοινωνούν στα ανωτέρω τηλέφωνα προκειμένου να οργανωθεί η απόσυρσή τους. 

Πρέπει να τονίσουμε ότι η παράδοση προς ανακύκλωση του πάγιου ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού σας, είναι ο μόνος νόμιμος και ενδεδειγμένος τρόπος απόρριψης των εν λόγω αποβλήτων.

 

 Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην προσπάθεια ανακύκλωσης των Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Συσκευών, η οποία θα συμβάλλει καθοριστικά :

a.          Στην προστασία του περιβάλλοντος.

β.         Στη βελτίωση των συνθηκών καθαριότητας του Δήμου μας.

γ.         Στη μείωση των αποβλήτων προς τον ΧΥΤΑ, άρα και του κόστους για το Δήμο.

δ.         Στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

ε.         Στην  εξασφάλιση ενός καλύτερου κόσμου για εμάς και τα παιδιά μας.

 

                                            Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

                                        ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ