ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΜΗ ΟΦΕΙΛΗΣ Τ.Α.Π.

14/03/2023 12:02  -  1 αναγνώσεις

  ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ                                                                                       

  ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ                                                                                                                  

                                                                                                                                              Σητεία 14/03/2023

                                                                            A N A K O I N Ω Σ Η

 

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι, σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν. 5028/2023 (ΦΕΚ 54/Α/2023), τροποποιούνται τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν για την έκδοση βεβαίωσης περί μη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ ).

Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα ακόλουθα:

Αίτηση του ιδιοκτήτη ή του συμβολαιογράφου και 

 - Για ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα: φωτοτυπία τελευταίου λογαριασμού της ΔΕΗ μαζί με το αποδεικτικό εξόφλησής του και πιστοποιητικό πληρότητας ταυτότητας κτιρίου/διηρημένης ιδιοκτησίας.

- Για ακίνητα με διακοπή ηλεκτροδότησης:  βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ με ημερομηνία διακοπής, πιστοποιητικό πληρότητας ταυτότητας κτιρίου/διηρημένης ιδιοκτησίας και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη για τη μη χρήση του ακινήτου και

- Για ακίνητα που δεν είχαν ποτέ ρεύμα καθώς και για οικόπεδα: πιστοποιητικό πληρότητας ταυτότητας κτιρίου/διηρημένης ιδιοκτησίας και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη περί μη ηλεκτροδότησης και μη χρήσης του ακινήτου.   

Η βεβαίωση θα εκδίδεται για τα τετραγωνικά μέτρα που αναφέρονται στο πιστοποιητικό πληρότητας ταυτότητας κτιρίου/διηρημένης ιδιοκτησίας και η διάρκεια ισχύος της θα εκτείνεται μέχρι το τέλος του έτους έκδοσής της.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Σητείας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλέφωνο 2843340528.