ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

21/03/2023 13:47  -  1 αναγνώσεις

      ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ                                                                                       

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

                                                                                                          Σητεία 21/03/2023

                                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παρουσιάστηκε χθες Δευτέρα 20 Μαρτίου στο Πολύκεντρο του Δήμου από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, η πλατφόρμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Προώθησης της Απασχόλησης, η οποία έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί με σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης με το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης « Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019 ».

Στόχος της πλατφόρμας είναι η κοινωνική ενσωμάτωση ωφελουμένων προσφέροντας την κατάλληλη καθοδήγηση, πληροφόρηση και δυνατότητα απορρόφησής τους στην αγορά εργασίας, με στοχευμένη αυτόματη αντιστοίχιση σε προσφερόμενες θέσεις απασχόλησης, προάγοντας την κοινωνική συνοχή και την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ωφελούμενους Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (ΕΚΟ) αλλά και σε πρόσφατους αποφοίτους και σε νεαρούς επαγγελματίες με μερικά ή καθόλου χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, οι οποίοι επιθυμούν εργασιακή καθοδήγηση, καθώς επίσης σε κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος επιθυμεί να ενημερωθεί να καταρτιστεί για τις επαγγελματικές δυνατότητες απασχόλησης και ανάπτυξης στον τομέα του από ένα έμπειρο μέντορα με πολυετή πείρα στο χώρο. Οι Μέντορες του προγράμματος παραμένουν αυστηρά εθελοντές και προσφέρουν τις συμβουλές τους στο πλαίσιο ενημέρωσης και κατάρτισης των ΕΚΟ και όχι μόνο, αφιλοκερδώς.

Μέσω τεχνητής νοημοσύνης ειδικού λογισμικού γίνεται αυτόματα στοχευμένη αντιστοίχιση Ωφελούμενου και Μέντορα/Εργοδότη με σκοπό την αποτελεσματική καθοδήγηση - κατάρτιση για την εύρεση μιας θέσης στην αγορά εργασίας.

Προτρέπουμε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του προγράμματος, το οποίο ενώ είναι απλό στη χρήση έχει πολλαπλά οφέλη.  

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα https://mentoring.sw.hmu.gr  

Η εγγραφή στην πλατφόρμα και οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι ΔΩΡΕΑΝ.