ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

22/12/2022 13:17  -  1 αναγνώσεις

      ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ                                                                                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

                                                                                                    Σητεία 22/12/2022

                                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης παραβρέθηκε χθες 21/12/2022 σε συνάντηση στο γραφείο του διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Παπαβασιλείου, όπου παρέστησαν επίσης η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Σητείας κ. Δαρατσιανού και η κ. Πηνελόπη Χατζάκη σύζυγος του αείμνηστου δωρητού Νικολάου Εμμ. Χατζάκη.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι εξελίξεις σχετικά με το Πολυδύναμο Ιατρείο Ανάληψης - Μακρύ Γιαλού.

Ο κ. Παπαβασιλείου ενημέρωσε για την οριστική ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης με αυξημένο προϋπολογισμό 1.000.5000,00 ευρώ. Η αύξηση του πρ/σμού προέκυψε από την ανάγκη δημιουργίας δύο επιπλέον αιθουσών για τη διαμονή του ιατρικού προσωπικού, καθώς και την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του ιατρείου.

Μετά από είκοσι και πλέον χρόνια αναμονής οριστικοποιούνται οι διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών και την εκπλήρωση της επιθυμίας του δωρητή κ. Χατζάκη για τη δημιουργία μιας σύγχρονης μονάδας υγείας που θα εξυπηρετεί μια παροχή ευρέως και ταχύτατα αναπτυσσόμενη.

 Η κυρία Χατζάκη ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Παπαβασιλείου  και όσους μέχρι τώρα προσπάθησαν  και βοήθησαν στην επιτάχυνση των εργασιών μετά από τόσα χρόνια αναμονής.

 Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Παπαβασιλείου και διαβεβαίωσε για την άμεση συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου σε τυχόν αναθεωρήσεις ή επικαιροποιήσεις οποιονδήποτε αδειοδοτήσεων, ιδιαίτερα δε της οικοδομικής άδειας.