ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗ

27/09/2022 14:11  -  1 αναγνώσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                     Σητεία 27/09/2022

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                              

 

                                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά τη συνάντηση του κ. Καραμανωλάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη και τη σχετική ανακοίνωση του κ. Καραμανωλάκη για ολιγωρία προώθησης σημαντικών θεμάτων, ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Παρά το ότι εδώ και μια δεκαετία το θέμα του Πολυδύναμου ιατρείου Ανάληψης-Μακρύ Γιαλού παρέμεινε στάσιμο, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της παρούσας δημοτικής αρχής και σε συνεννόηση με την 7η ΥΠΕ, κατατέθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης πρόταση για χρηματοδότηση ανέγερσης νέου κτιρίου για  στέγαση της συγκεκριμένης δομής με κόστος κατασκευής κτιρίου 870.000 € και αγορά εξοπλισμού 135.000 €.

Σχετικά με την προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων στο Κουφονήσι, όπως ενημέρωσε και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, θα εγκριθεί χρηματοδότηση 30.000 € έπειτα από συνεννόηση του Δήμου Σητείας και αίτημα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου για μελέτη στατικών και συντήρησης 15.000 € και μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης 15.000 € σύμφωνα και με το σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας.

Για το θέμα των πλωτών λιμένων όπως χαρακτηρίζονται, καλό θα ήταν να είχε προηγηθεί ερώτημα στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία.