Τελετή απονομής βραβείων του 7ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου « Αthena International Olive Oil Competition 2022»

30/05/2022 13:52  -  1 αναγνώσεις

foto

    ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ                                                                                                               Σητεία 30/5/2022

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                 

 

                                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή απονομής βραβείων του 7ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου « Αthena International Olive Oil Competition 2022»

 

Ολοκληρώθηκε ο 7ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου « Αthena International Olive Oil Competition 2022», με την τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε χτες 29 Μαίου στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου στην Αθήνα.

Στην τελετή παραβρέθηκε η Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου, ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μανώλης Θραψανιώτης, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Ηγούμενος της Μονής Τοπλού Αμβρόσιος, δημοσιογράφοι, διαγωνιζόμενοι, ελαιοπαραγωγοί και καταναλωτές που είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν ελεύθερα, ελαιόλαδα από δεκάδες διαφορετικές ποικιλίες ελιάς, από περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο 7ος διεθνής διαγωνισμός ATHENA IOOC τίμησε φέτος τη Σητεία που τον φιλοξένησε, χαρακτηρίζοντάς την ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα ελαιολάδου διεθνώς και αντίστοιχα ο Δήμος Σητείας κράτησε το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού και ταυτόχρονα άφησε σε όλους τους συμμετέχοντες τις καλύτερες εντυπώσεις, δικαιολογώντας απόλυτα τον τίτλο « Σητεία πόλη του ελαιολάδου ».

Οι πολλαπλές διακρίσεις των Σητειακών ελαιολάδων αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την άριστη ποιότητα του προϊόντος της περιοχής, κάτι που οφείλεται στη συνεχή και διαρκή προσπάθεια των παραγωγών να πετύχουν αποτέλεσμα εφάμιλλο της μακραίωνης παράδοσης της περιοχής στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή.