ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

05/02/2024 11:08  -  1 αναγνώσεις

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ                                                                                        

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                                                                              Σητεία 05/02/2024

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση των Δημάρχων του νομού Λασιθίου Αγίου Νικολάου Μενεγάκη Εμμανουήλ, Ιεράπετρας Φραγκούλη Εμμανουήλ, Σητείας Ζερβάκη Γεωργίου και Οροπεδίου Λασιθίου Αθανασάκη Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τα μεγάλα και μικρά ζητήματα του νομού και η πρόθεση στήριξης από κοινού όλων των υπερτοπικών θεμάτων που απασχολούν τον νομό Λασιθίου.

Ο σχεδιασμός του ΒΟΑΚ – ΝΟΑΚ , η υποστελέχωση των Νοσοκομείων, το έλλειμα των Πανεπιστημιακών σχολών και ο σχεδιαζόμενος μετασχηματισμός της ενεργειακής μετάβασης, είναι ζητήματα που απαιτούν συνεργασίες, σύμπνοια και ενότητα.

Είναι επιτακτική ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, να δοθούν λύσεις μέσα από ένα πλαίσιο αρχών και κατευθύνσεων, με δυναμικές ενέργειες και διεκδικήσεις στο όνομα του συγκρητισμού ,  της ισότιμης και ισόρροπης ενδοπεριφερειακής ανάπτυξης.

Οι τέσσερεις Δήμοι διεκδικούν τα αυτονόητα και υπερασπίζονται τα κεκτημένα, ενωμένοι και αποφασισμένοι περισσότερο από  ποτέ, εκφράζοντας και την βούληση των τοπικών κοινωνιών.