
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των γενεθλίων του Βιτσέντζου Κορνάρου με την συνδιοργάνωση του Δήμου Σητείας και της Στέγης «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ».
Στο επίκεντρο του διημέρου η ανακήρυξη του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, κ David Holton ως Επίτιμου Δημότη Σητείας, για την πολύτιμη συμβολή του στη μελέτη και ανάδειξη του έργου του Βιτσέντζου Κορνάρου και της Κρητικής λογοτεχνίας, από τον Δήμαρχο Σητείας.
Στο κλείσιμο των εορταστικών εκδηλώσεων, η εξαιρετική θεατρική παράσταση «Η Αρετούσα και ο Ερωτόκριτος», σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη, καθήλωσε το κοινό και ανέδειξε με μοναδικό τρόπο τη διαχρονική αξία και την καλλιτεχνική δύναμη του εμβληματικού αυτού έργου.
Ο Δήμος Σητείας συγχαίρει τη Στέγη «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» για την αξιόλογη πρωτοβουλία, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση των εκδηλώσεων, και δηλώνει ότι παραμένει αρωγός και έμπρακτος υποστηρικτής σε κάθε προσπάθεια που προάγει, αναδεικνύει και διαφυλάσσει τον πολιτιστικό μας πλούτο.
